Folkeskolerne i Gladsaxe dumper i en ny undersøgelse fra Cepos af niveauet for alle Danmarks skoler. Bedste skoler i Gladsaxe er Enghavegård, Bagsværd, Gladsaxe og Buddinge Skoler på en delt 236. plads.

Undersøgelse fra Cepos ser ikke kun på elevernes karakterniveau, men også på den sociale sammensætning på den enkelte skole og hvordan skolerne i forhold til elevsammensætning løfter elevernes faglige niveau.

Dårligste skole i Gladsaxe er Grønnemose Skole, der med en plads som nr. 1.101 slutter feltet af for folkeskoler i Gladsaxe.

Det er ikke fordi folkeskolen i Gladsaxe mangler penge. Vi er den kommune i Danmark, der bruger 11. flest penge pr. elev. I 2016 brugte Gladsaxe mere end 76.000 kr. pr. elev.  Kolding er den kommune, der har den mest effektive folkeskole. De bruger 49.790 kr. pr. elev, og har landets 20. bedste folkeskole Kongbjergskolen. Det viser, at mange penge ikke betyder høj kvaliteten af undervisning.

God ledelse og gode undervisere er vigtigere end mange penge. Selvom byrådet har haft fokus på at hæve niveauet i folkeskolen, og det på mange punkter er blevet bedre, er det fortsat ikke godt nok. Der er plads til forbedringer.  Der er stor spredning i niveauet og de resultater, som de enkelte skoler opnår i Gladsaxe. Måske en del af årsagen er, at der lægges vægt på andre færdigheder end de rent faglige. For det er ikke penge, der mangler.

Vi skal have en bedre folkeskole end den vi har i Gladsaxe i dag. Det skylder vi forældre og elever.

Foto: NTNU SVT/Lena Knutli

Leave a Comment